Ersek on line


HUMOVIT

GLISNJAK

TRESET
 

GLISTE

Upoznajmo glistu
Kalifornijska crvena glista je soj gliste duljine 5-8cm, crvene boje, dobiven umjetnom selekcijom iz velike vrste crvenih glista Lumbricus rubellus iz mnogobrojnog razreda maločekinjaša (Oligochaeta).

Njene rođake nalazimo u prirodi u stajskom gnoju i gomilama raznog otpada.

Od poznate kišne gliste (Lumbricus terrestris) je razlikuje - uz rečeno u prethodnom poglavlju - i nedostatak žlijezda koje luče smrdljivu žutu obrambenu tekučinu koja je jedina zaštita glistama od prirodnih neprijatelja.


ZBOG TOGA JE VEOMA POGODNA ZA RIBOLOV .

PRODAJA GLISTA

Prodaja glista se vrši po leglima.

Općenito se pod komercijalnim leglom podrazumijeva količina humusa, poluprerađene hrane i nove hrane koja zauzima oko 2m površine uz visinu od 25-30cm, rijeđe 40cm, volumena od 500-600 litara a sadrži oko 100.000-120.000 odraslih i mladih glista te kokona odn. živih jedinica.

Ovu brojku postiže leglo u punom razvoju i uz optimalno hranjenje i predstavlja optimalni broj jedinki u navedenom prostoru za najekonomičniju preradu različitog otpada kao hrane u humus.

Kada se prodaje leglo, obično je volumen upola manji jer nema smisla transportirati zreli humus sa dna u kojem nema glista ni kokana.

ON line narudžba

 


Ersek on line